Godschauffør

Bliv Godschauffør

Gør en forskel som godschauffør

Bliv godschauffør med en stærk fremtid hos JUUL

Drømmer du om en uddannelse og et job, hvor du bliver en del af et stærkt fællesskab? Som godschauffør får du et selvstændigt arbejde med gode karrieremuligheder og stor efterspørgsel i branchen. Under uddannelsen får du enten SU eller lærlingeløn, så du kan fokusere på at lære og udvikle dine kompetencer.

Når du afslutter din uddannelse hos JUUL Erhvervsskole, får du følgende kørekort og certifikater (gratis):

  • Kørekort B og C
  • Kørekort C/E til påhængsvogn og sættevogn
  • Krancertifikat
  • Farligt gods-certifikat
  • Gaffeltruckcertifikat B
  • VUB og CUB-bevis til varebil og chaufføruddannelse

Med uddannelsen får du ikke bare gratis kørekort og certifikater – du får også adgang til en sikker og spændende karriere i transportbranchen.
 

Løn og SU under din uddannelse

På grundforløbet (GF2) modtager du SU, som du selv ansøger om via su.dk. Har du brug for hjælp, står vi klar til at guide dig. Når du har underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed, modtager du lærlingeløn – typisk fra den dag, du starter i virksomheden efter GF2. Nogle virksomheder vælger også at betale lærlingeløn allerede under GF2, afhængigt af den individuelle aftale.

Din lærlingeløn følger den overenskomst, virksomheden er en del af. Hos JUUL hjælper vores EUD-team dig med at finde en læreplads og sikre, at alt er på plads, så du kan fokusere på din uddannelse.

Uddannelsen til Godschauffør

Som elev på Vejgodstransport-uddannelsen med speciale som Godschauffør hos JUUL, lærer du om den nyeste teknologi inden for drivmidler, og hvordan man kører så energirigtigt som muligt. Du lærer også om, hvordan køretøjerne læsses sikkert med forskelligt gods, så det ikke falder af. Du får et indgående kendskab til ruteplanlægning, og hvordan du udfylder relevante dokumenter, der bruges i forbindelse med kørslen og meget mere.

Uddannelsens opbygning og undervisning

Uddannelsen varer samlet set ca. 3 år og består af et Grundforløb (GF2) og et Hovedforløb. Ved afslutningen af Hovedforløbet afholdes svendeprøve, hvor du efter at have bestået. Modtager dit svendebrev og er udlært.  

Grundforløb
Grundforløbet er det som kaldes GF2, og varer 20 uger. Grundforløbet indeholder nogle almene fag som engelsk, samfundsfag og matematik, som hele tiden er koblet til den praktiske virkelighed du skal arbejde i.

Hovedforløb
Efter grundforløbet fortsætter du på Hovedforløbet, som veksler mellem praktik i en virksomhed og undervisning på vores skole. I starten af hovedforløbet vil der være mulighed for at tage kørekort B, hvis du ikke allerede har et, som en del af uddannelsen. I dine praktikperioder vil du modtage praktisk undervisning inden for dit fag i den virksomhed, du har en praktikplads i. I løbet af dine skoleperioder vil du modtage teoretisk undervisning i de fag, der matcher din valgte uddannelse. Hovedforløbet varer ca. 2,5 år og afsluttes med en svendeprøve. Herfra er du færdiguddannet og kan kalde dig godschauffør.

JUUL Erhvervsskole

JUUL Erhvervsskole ligger lidt uden for Roskilde på Abildgårdsvej 14. Her har vi moderne faglokaler, manøvrebane og køretekniske anlæg, som giver en unik mulighed for at kombinere teori og praksis i den daglige undervisning.

Vi er specialister i at uddanne til transportbranchen og er passionerede omkring at lære fra os, på en interessant og inkluderende måde. Vi sætter pris på forskellighed og individuelle styrker, fordi vi ved at ingen er ens og det er godt!  

Vi er et fællesskab hvor vi skaber plads til hinanden, ved både at tale respektfuldt sammen og give plads til at alle kan være sig selv.

Trygt læringsmiljø

Hos JUUL ønsker vi at vores elever har et trygt læringsmiljø i et stærkt fællesskab.

Vi tilbyder:

  • Studieture
  • Tryg læreplads
  • Erhvervspraktik
  • Løbende opstart
  • Stor jobsikkerhed
  • Sociale aktiviteter
  • Fælles morgenmad
  • Løn/SU under uddannelse
  • Godt undervisningsmiljø
  • Transport til og fra skole på aftalt optageplads

… Og meget mere.

 

Karriere muligheder som godschauffør

Med et svendebrev som godschauffør har du også muligheden for at læse videre, som f.eks. kørselsdisponent. En kørselsdisponent står blandt andet for driften i et transportfirma, herunder at have styr på arbejdsmiljøet og kunne bruge forhandlingsteknikker, når der skal indgås aftaler med kunder og mellem kollegaer.

Drømmer du om at blive selvstændig erhvervsdrivende, er en uddannelse som godschauffør en god ballast. Med en overbygning som vognmand (vognmandsuddannelsen) kan du starte din egen virksomhed, og enten køre selv eller have chauffører ansat til at køre for dig.

Har du en interesse i det administrative og økonomiske aspekt af transportbranchen, åbner din uddannelse som godschauffør, også op for muligheden for at læse til logistikøkonom, hvor du rigtigt kommer i dybden med optimering og organisering.

Du har også mange andre muligheder i transportbranchen, hvor uddannelsen vil komme dig til gode, afhængig af hvad du selv brænder for.

Ønsker du at høre mere om Vejgodstransportuddannelsen hos JUUL, så udfyld formularen til højre, og du vil blive kontaktet, eller du kan ringe til os på tlf. 39 39 11 11 eller skrive til os via mail: eud@juuldanmark.dk.

▶Tilmelding til uddannelsen foregår via optagelse.dk

Spørgsmål og svar

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelsen varer samlet set ca. 3 år og består af et Grundforløb (GF2) og et Hovedforløb.
Får jeg løn eller uddannelsen?
På grundforløbet (GF2) får du SU, som du selv søger på su.dk. Efter GF2 får du lærlingeløn, når du har en uddannelsesaftale med en virksomhed. Nogle virksomheder kan vælge at betale lærlingeløn allerede under GF2. Din løn følger virksomhedens overenskomst. Hos JUUL hjælper vi dig med at finde en læreplads, så du kan fokusere på din uddannelse.
Hvor ligger skolen?
JUUL Erhvervsskole ligger lidt uden for Roskilde på Abildgårdsvej 14. Her har vi moderne faglokaler, manøvrebane og køretekniske anlæg, som giver en unik mulighed for at kombinere teori og praksis i den daglige undervisning. Vi tilbyder gratis transport til og fra aftalt mødeplads - hver dag!
Hvad er adgangskravene til uddannelsen?
Du skal have mindst 02 i dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse. Har du ikke det, kan du tage en optagelsesprøve og starte, hvis du består. En anden mulighed er at starte med en uddannelsesaftale med en virksomhed, der tager dig ind fra første dag på grundforløbet. Du skal være mindst 17 år for at starte, men vi anbefaler, at du er mindst 17,5 år, da du skal være fyldt 18, før hovedforløbet begynder.
Hvad er skolehjem?
Skolehjem er en mulighed for kost og logi til elever på erhvervsskoler, når de er på skoleophold eller i oplæringsvirksomheden. Det er særligt relevant for elever med mere end 5 kvarters transport til skolen eller oplæringsstedet. For at få plads på skolehjem kræves det, at du modtager undervisning efter lov om erhvervsuddannelser, og at skolen vurderer, at opholdet kan forbedre dine chancer for at gennemføre uddannelsen. Prisen for ophold på skolehjem er 612 kr. om ugen, inklusive kost og logi (med forbehold for prisreguleringer). I nogle tilfælde kan opholdet være gratis, f.eks. hvis du er under 18 år uden uddannelsesaftale, går på grundforløb, eller hvis du er over 18 år og har forsørgerpligt, og skolen ligger mere end 5 kvarter væk fra dit hjem. Hos JUUL Erhvervsskole tilbyder vi skolehjem på Ledreborg Allé 50, 4000 Roskilde.
Kan man uddanne sig til lastbilschauffør uden at begynde på erhvervsuddannelsen?
Ja, hos JUUL tilbyder også lastbil kørekort som 30-dages kursus.