Buschauffør

Bliv Buschauffør

Gør en forskel og bliv buschauffør

Kunne du tænke dig en uddannelse og et job hvor

  • Arbejdet er selvstændigt men, med masser af kontakt til mennesker
  • Der skal sørges for god service og tages ansvar
  • Punktlighed og struktur er vigtigt
  • Gratis Kørekort til bil og bus
  • Løn/SU under uddannelse
  • Der er stor jobsikkerhed

Gratis Kørekort 

Når du har færdiggjort din uddannelse som godschauffør på JUUL Erhvervsskole vil du have følgende kørekort og beviser: 

  • Kørekort B 
  • Kørekort D/EP 
  • EU-bevis til Bus (CUB-bevis) 

Løn og SU under uddannelse 

På Grundforløbet modtager du SU, det skal du selv ansøge om på su.dk. Har du brug for hjælp til at søge så ring eller skriv til os.   

Du modtager lærlingeløn når du har underskrevet en uddannelsesaftale med den virksomhed, hvor du skal være i lære.  

I aftalen vil det stå, hvornår du får din løn, du får typisk lærlingeløn fra den dag du starter i virksomheden efter GF2. Nogle virksomheder vil gerne betale lærlingeløn allerede når du er på GF2, men det er op til jeres individuelle aftale. 

Din løn som lærling er beskrevet i den overenskomst som virksomheden følger. 

Vores EUD-team hjælper dig med din læreplads og uddannelsesaftale, så vi sammen sikre at der er styr på tingene og du kan koncentrere dig om din uddannelse. 

Erhvervsuddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik

Buschauffør i kollektiv trafik er en erhvervsuddannelse (EUD) der består af et grundforløb 2 (GF2) og et Hovedforløb. Det tager typisk ca. 1,5 år at gennemføre uddannelsen. På uddannelsen lærer du at køre bus og får viden om, hvordan du efterser og passer bussen. Du vil lære at betjene kunder så de får en god oplevelse, kontrollere billetter, og sørge for ro og orden.

Som faglært buschauffør kan man udføre mange former for personbefordring; f.eks. bybuskørsel, handicapkørsel eller kørsel med rutebil i landdistrikter. Den faglærte buschauffør kan foretage almindelig eftersyn og rengøring, udbedre mindre driftsfejl samt udføre personbefordring således, at der er sikkerhed for egne kunder og øvrige trafikanter under hensyntagen til miljø, arbejdsmiljø samt energi- og miljørigtig kørsel. Den faglærte har viden om miljø, sprog og internationale forhold i personbefordringserhvervet og forstår nødvendigheden af at levere en god kvalitet og service i forhold til virksomhedens kunder og produkter.

 

Uddannelsens opbygning og undervisning

Grundforløb
Grundforløbet er det som kaldes GF2, og varer 20 uger. Grundforløbet indeholder nogle almene fag som engelsk, samfundsfag og matematik, som hele tiden er koblet til den praktiske virkelighed du skal arbejde i.

Hovedforløb
Efter grundforløbet fortsætter du på Hovedforløbet, som veksler mellem praktik i en virksomhed og undervisning på vores skole. I starten af hovedforløbet vil der være mulighed for at tage kørekort B, hvis du ikke allerede har et, som en del af uddannelsen. I dine praktikperioder vil du modtage praktisk undervisning inden for dit fag i den virksomhed, du har en praktikplads i. I løbet af dine skoleperioder vil du modtage teoretisk undervisning i de fag, der matcher din valgte uddannelse. Hovedforløbet trin 1 varer ca. 1 år og afsluttes med en svendeprøve. Herfra er du færdiguddannet, modtager dit svendebrev og kan kalde dig faglært buschauffør.

Krav/adgangsbetingelser

For at kunne tage uddannelsen som buschauffør er der nogle krav/adgangsbetingelser, du skal opfylde:

  • Du skal være fyldt 17 år så du kan få et kørekort til personbil (det får du på uddannelsen, hvis du ikke allerede har dette).
  • Du skal kunne Dansk.
  • Du skal have en gyldig lægeattest, hvor du opfylder de helbredsmæssige krav.

 

JUUL Erhvervsskole

JUUL Erhvervsskole ligger på Sjælland lidt uden for RoskildeAbildgårdsvej 14. Her har vi moderne faglokaler, manøvrebane og køretekniske anlæg, som giver en unik mulighed for at kombinere teori og praksis i den daglige undervisning.

Vi er specialister i at uddanne til transportbranchen og er passionerede omkring at lære fra os, på en interessant og inkluderende måde. Vi sætter pris på forskellighed og individuelle styrker, fordi vi ved at ingen er ens og det er godt!  

Vi er et fællesskab hvor vi skaber plads til hinanden, ved både at tale respektfuldt sammen og give plads til at alle kan være sig selv.


Trygt læringsmiljø
Hos JUUL ønsker vi at vores elever har et trygt læringsmiljø i et stærkt fællesskab.

Vi tilbyder:

  • Løn/SU under uddannelse
  • Sikkerhed for job
  • Tryg læreplads
  • Løbende opstart
  • Godt undervisningsmiljø
  • Fælles morgenmad
  • Studieture
  • Erhvervspraktik
  • Sociale aktiviteter
  • Transport til og fra skole på aftalt optageplads

… Og meget mere.

Jobmuligheder som Buschauffør

Der er stor efterspørgsel efter buschauffører, hvilket betyder at der er mange som står klar til at ansætte dig og give dig en læreplads.

Med en uddannelse som buschauffør kan du f.eks. køre:

  • Rutebus
  • Togbus
  • Turistbus
  • Flextrafik

Hvis du kan lide at se nye steder og komme omkring uden for landets grænser, så er turistbuschauffør måske det rette valg for dig. Og foretrækker du faste arbejdstider i trygge rammer, med masser af struktur, så er rutebus eller togbus måske mere for dig.

Du kan også overveje om du ønsker at læse videre som kørselsdisponent, hvis du er mere tændt på at sidde med planlægning og forhandling.

Som buschauffør har du en vigtig rolle i samfundet

Som buschauffør bidrager du til at holde vores samfund kørende. Mange mennesker er afhængige af den offentlige trafik i deres dagligdag, når de f.eks. skal på arbejde eller rejse rundt i landet. Det er også mere bæredygtigt når vi benytter os af den offentlige trafik, fremfor at køre selv, men det kræver at der er chauffører nok til at fylde ruterne ud.



Ønsker du at høre mere om uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik, så udfyld formularen til højre, og du vil blive kontaktet. Du kan også ringe til os på tlf. 39 39 11 11 eller skrive en mail til os på: eud@juuldanmark.dk.

Tilmelding til uddannelsen foregår via optagelse.dk

Spørgsmål og svar

Hvad er skolehjem?
Som elev på en erhvervsskole har man i nogle tilfælde mulighed for skolehjem. Skolehjem er en mulighed for kost og logi når man er på skoleophold eller i oplæringsvirksomheden. Skolehjem benyttes oftest i tilfælde, hvor lærlingen har en lang transport til skolen, eller når de er i oplæringsvirksomheden. Kravene for at kunne benytte sig af skolehjem er som udgangspunkt at: Lærlingen skal modtage undervisning i henhold til lov om erhvervsuddannelse Lærlingen har mere end 5 kvarters transport med offentlig trafik til skolen el. Oplæringsvirksomheden. Der kan dog mulighed for at få lov til at benytte sig af skole hjem selvom man ikke opfylder kravene, hvis skolen vurderer at en plads på skolehjem vil forbedre lærlingens chancer for at gennemføre uddannelsen. Pris for at være på skolehjem: Ophold på skolehjemmet koster 612 kr. om ugen for kost og logi (med forbehold for prisreguleringer) Lærlingen får betalt ophold hvis de: Går på grundforløb på en erhvervsuddannelse, ikke har en uddannelsesaftale, og er under 18 år. Går på en erhvervsuddannelse, er over 18 år og har forsørgerpligt overfor barn/børn. I begge tilfælde skal følgende også være opfyldt: Erhvervsskolen er den nærmeste skole, der udbyder uddannelsen og den ligger mere end 5 kvarter fra lærlingens hjem. Lærlingen er frafaldstruet, og skolen vurderer at ophold på skolehjem vil forbedre mulighederne for gennemførelse. Hos JUUL Erhvervsskole benytter vi os af skolehjemmet på ledreborg alle 50, 4000 Roskilde.