Kom i arbejde via JUUL. Vi har et stort netværk i hele transportbranchen, og gennem et tæt samarbejde om rekruttering og efteruddannelse, kender vi virksomhedernes profil og behov. Nøglen er en håndholdt indsats og en målrettet uddannelse, og successen er stor – ledige kommer i arbejde via JUUL, hver eneste uge.
Konceptet starter med et gratis infomøde, hvor vi præsenterer transportbranchen bredt. Herefter får alle en kort 10-15 min. personlig samtale omkring uddannelse, kompetencer og jobønsker.
Alle der er interesseret i at arbejde inden for transport kan deltage på infomødet. Det er gratis og uforpligtende.
Jobafklaringsforløb, en individuel og helhedsorienteret indsats med vejledning og afklaring.
Bliv klar til Chaufførbranchen – kom forrest til jobbene
Et jobafklaringsforløb er et helhedsorienteret og beskæftigelsesrettet forløb inden for transportbranchen i bred forstand. I forløbet afklares den enkelte kursusdeltager hen imod en ny karriere inden for gods- og/eller personbefordringsbrancherne. Hovedreglen er, at den individuelle samtale skal være personlig og frivillig.
Der vurderes løbende under de 2 dages kursus på både faglige og personlige kompetencer, erfaringer, ønsker og motivation.
Jobcenteret / borgeren får:
Faglærte eller ufaglærte medlemmer af en A-kasse, som modtager dagpenge, har ret til at deltage i op til 6 ugers jobrettet uddannelse.
Du kan som hovedregel få jobrettet uddannelse, når du har været ledig i 5 uger. Formålet er at øge dine muligheder for at få et job.
Der findes en liste med kurser og uddannelsesforløb, som du kan vælge i mellem. De kurser, som du kan vælge, er inden for brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft.
Din a-kasse skal godkende uddannelsen eller kurset, inden du starter. Jobcentret skal vejlede om seks ugers jobrettet uddannelse under den første jobsamtale, hvis personen anmoder om det.
Positivlisten for 6 ugers jobrettet uddannelse
Jobrettet uddannelse er ikke for alle dagpengemodtagere i A-kassen.
Det er et tilbud til dig, der er:
Hvis du har et højere uddannelsesniveau (for eksempel bachelor eller kandidat), kan du ikke søge jobrettet uddannelse. Undersøg i stedet, om du kan deltage i kurser under Den regionale uddannelsespulje i samtale med dit jobcenter.
Der er udarbejdet en positivliste med de kurser og forløb, som du kan vælge i mellem.
De kurser, som du kan vælge, er inden for brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft. Du kan se hele listen, kaldet Den nationale positivliste med uddannelser og kurser, som du kan søge.
Listen gælder fra 1. marts 2021 - 28. februar 2022. Den regionale uddannelsespulje
Der er mulighed for, at du allerede i din opsigelsesperiode kan starte på et kursus eller forløb fra positivlisten. Så har du ret til at fortsætte uddannelsen i op til 6 uger fra første ledighedsdag, og stadig modtage dagpenge fra din A-kasse.
Fra 1. august 2020 er udvalgte kurser fritaget for 5 ugers karensperiode. Det vil sige, at du kan tage kurset fra første ledighedsdag. Se positivlisten over kurser fritaget for karens nedenfor.
Som nævnt ovenfor kan du som hovedregel først begynde på et 6 ugers jobrettet uddannelsesforløb, når du har været ledig i 5 uger.
Men som følge af ”Aftale om ekstraordinært løft af ledige” fra juni 2020 igangsættes et forsøg i 2020-2021, hvor dagpengemodtagere har ret til at gennemføre udvalgte kurser som seks ugers jobrettet uddannelse fra første ledighedsdag.
Kurserne er udpeget af parterne i juli 2020 og er ”stjernemarkerede” på den landsdækkende positivliste for seks ugers jobrettet uddannelse.
Med forsøget er opstart på de udvalgte (stjernemarkerede) kurser undtaget for den ellers gældende karensperiode på fem uger.
Kurserne kan have en varighed på op til seks uger, men der er en frist for hvor sent i dit ledighedsforløb, kursusforløbet skal være afsluttet.
Der gælder forskellige regler, alt efter om du er over eller under 25 år:
I enkelte tilfælde kan du få lov at tage et forløb, der varer mere end 6 uger. Det kræver, at uddannelsen giver dig gode jobmuligheder.
Ved kurser ud over seks uger skal det skal bemærkes, at a-kasserne kun kan godkende en ansøgning om ret til seks ugers jobrettet uddannelse fra positivlisten, hvis jobcentret har tilkendegivet, at de vil bevilge den resterende del af kurset (der ligger ud over 6 uger) som tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.
Jobcentrene kan søge STAR om tilskud fra den årlige pulje, til køb af kurser fra positivlisten, der overstiger en varighed på 6 uger.
I løbet af en dagpengeperiode på to år har du kun ret til ét jobrettet uddannelsesforløb.
Under uddannelsen modtager du dagpenge fra a-kassen.
I nogle tilfælde kan du få tilskud til kost og logi. Det gælder, hvis der er mere end 120 km retur fra din bopæl til uddannelsesstedet.
Hvis der er mere end 24 km mellem din bopæl og uddannelsesstedet, kan du også søge din A-kasse om befordringsgodtgørelse
Du er fritaget fra rådighedsforpligtelsen, når du deltager i jobrettet uddannelse.
Du behøver således ikke at søge arbejde under de seks ugers jobrettet uddannelse, ligesom du ikke har pligt til at stå til rådighed for henvist arbejde.
Du skal heller ikke deltage i møder med A-kassen og jobcentret imens.
Som nævnt, oven for, kan du som hovedregel først begynde på et 6 ugers jobrettet uddannelsesforløb, når du har været ledig i 5 uger.
Men som følge af ”Aftale om ekstraordinært løft af ledige” fra juni 2020 igangsættes et forsøg i 2020-2021, hvor dagpengemodtagere har ret til at gennemføre udvalgte kurser som seks ugers jobrettet uddannelse fra første ledighedsdag.
Kurserne er udpeget af parterne i juli 2020 og er ”stjernemarkerede” på den landsdækkende positivliste for seks ugers jobrettet uddannelse.
Med forsøget er opstart på de udvalgte (stjernemarkerede) kurser undtaget for den ellers gældende karensperiode på fem uger.
Er du i opsigelsesperiode, kan du måske starte på kursus med det samme
Der er mulighed for at du allerede i din opsigelsesperiode kan starte på et kursus eller forløb fra positivlisten. Så har du ret til at fortsætte uddannelsen i op til 6 uger fra første ledighedsdag, og stadig modtage dagpenge fra din A-kasse.
Jobcentrene kan søge STAR om tilskud fra den årlige pulje, til køb af kurser fra positivlisten, der overstiger en varighed på 6 uger
I løbet af en dagpengeperiode på to år har du kun ret til ét jobrettet uddannelsesforløb.
Under uddannelsen modtager du dagpenge fra a-kassen.
I nogle tilfælde kan du få tilskud til kost og logi. Det gælder, hvis der er mere end 120 km retur fra din bopæl til uddannelsesstedet.
Hvis der er mere end 24 km mellem din bopæl og uddannelsesstedet, kan du også søge din A-kasse om befordringsgodtgørelse.
Hvis du er kontanthjælpsmodtager, skal du kontakte dit jobcenter.
De kan eventuelt bevilge dig uddannelse via en jobplan, såfremt dette findes relevant.
Der er løbende økonomiske puljer som jobcentre kan søge og som gør det muligt, at jobparate kontanthjælpsmodtagere kan få adgang til korte erhvervsrettede kurser inden for mangelområder i f.eks. transportbranchen
Du er altid velkommen til at kontakte JUUL på 39 39 11 11 og få en snak med vores konsulent for ledighedsområdet, som kan vejlede og evt. tilmelde dig til et gratis kort informationsmøde.
Lad os sammen hjælpe ledige borgere tilbage på arbejdsmarkedet
JUUL har gennem årtier uddannet ledige borgere til transportbranchen og herigennem også påtaget sig et stort samfundsansvar ved at hjælpe hundredevis af borgere tilbage på arbejdsmarkedet og i beskæftigelse.
JUUL samarbejder med langt de fleste jobcentre på Sjælland, og vi er altid åbne for at gå i dialog for nye muligheder og nye tiltag.
JUUL har et stort kursusudvalg og langt de fleste af vores kurser og certifikater er på POSITIVLISTERNE, Både de regionale og den landsdækkende 6 ugers jobrettet liste.
Vi betragtes af vores partnere som eksperter i at afklare borgere om branchens behov og krav til jobbet. Det kan eksempelvis være på grund af psykiske eller fysiske problemer, der gør at borgerens tilbagevenden til arbejdsmarkedet ikke ligger lige for.
Vi tilbyder derfor en bred vifte af forskellige kurser, heriblandt afklaringsforløb, opkvalificeringskurser uddannelsesvejledning, coaching, mentorordning og hjælp til jobsøgning mv.