Hvad tjener en buschauffør?

Løn og lønforhold som buschauffør

Hvad tjener en buschauffør?

Lønnen for buschauffører afhænger af flere faktorer herunder erfaring, uddannelsesniveau og arbejdsopgaver. For buschauffører er den standardberegnede månedsfortjeneste ifølge Danmarks statistik 34.290,08 kr. om måneden. Inklusive pension, tillæg, personalegoder mv.
 
En nyuddannet buschauffør (bybuschauffør og rutebuschauffør) kan forvente at tjene 28.777 kr. om måneden (ifølge Udannelsesguiden) Der er flere muligheder for at opkvalificere sig som buschauffør og øge chancerne både, for at komme i job og tjene en højere løn, f.eks. med et kursus i kundeservice og billettering, trailerkort eller BAB.
 
Arbejdstidspunktet kan også påvirke din løn som buschauffør, da der er tillæg når du kører tidligt eller sent, og når du arbejder i weekenden. Hhv. “timen før og 1. - 3. overtime” samt yderligere tillæg ved arbejde derudover.

*Danmarks statistik - lons20
**ug.dk 
 
Timeløn som buschauffør 

Timelønnen for en nyansat ufaglært buschauffør i 2023 er 158,65 kr. Efter 9 måneders ansættelse gives et anciennitetstillæg og lønnen er herefter 166,80 kr. Ved “timen før og 1. - 3. overtime” gives et tillæg på 40,76 kr. - søn- og helligdage er tillægget 100,12 kr.
En faglært nyansat buschauffør har en timeløn på 170,80 kr. og får samme tillæg for hhv. “timen før og 1.-3. overtime” samt tillægget for yderligere overtid samt søn- og helligdage.

Faktorer der påvirker Lønnen

Erfaring: Mere erfarne chauffører kan forvente højere løn end nyuddannede.

Geografisk placering: Lønnen kan variere afhængigt af, hvor i landet man arbejder.

Arbejdstider: Aften-, nat- og weekendarbejde giver ofte ret til højere tillæg.

Specialisering: Kørsel af turistbusser eller specialiseret transport kan medføre højere løn.

*Dansk erhverv - transportoverenskomst for chauffører
 

Forskellige jobs som buschauffør 

Som faglært eller ufaglært buschauffør er der flere forskellige typer af jobs du kan bestride f.eks. med kørsel af rutebus, togbus, turistbus og flextrafik m.fl. som alle byder på deres egne muligheder og udfordringer for dig som chauffør. Hvis du drømmer om at køre ud internationalt og få set mere af verden kan jobbet med at køre turistbus være oplagt, og er du mere til faste ruter og hvor du skal servicere mange forskellige passagerer i løbet af dagen, så er jobbet med rutebus måske mere dig. Du har også mulighed for at køre indenfor flextrafik, hvor der i en anden grad er mulighed for at yde omsorg og service for den enkelte passager.

 

Tabel, med oversige over lønninger for forskellige job som buschauffør. Bybuschauffør - 28.777 kr. Turistbuschauffør, national kørsel - 28.987 kr. Turistbuschauffør, international kørsel - 30.416 kr. Handicapchauffør eller anden personkørsel - 29.096 kr.



Hvordan bliver man buschauffør?

For at blive buschauffør kræves det, at man erhverver et buskørekort samt gennemfører relevante kurser. Hos JUUL tilbyder vi både faglærte og ufaglærte kurser, som hjælper dig på vej til en karriere som buschauffør. Kurserne er tilrettelagt, så de dækker alt fra praktisk kørsel til kundeservice og sikkerhed.

Du kan læse mere om hvordan du kan blive buschauffør på vores side Hvordan bliver man buschauffør?
 
Se de forskellige muligheder for at blive enten faglært eller ufaglært buschauffør hus JUUL på vores sider for Faglært buschauffør - Erhvervsskole og Ufaglært buschauffør (buskørekort)