indenfor BAB / Flextrafik>
Har du et ønske om at komme ud og køre flextrafik, offentlig servicetrafik eller siddende sygetransport? Så vil vi anbefale dig at tage et kig på vores BAB kurser og kursus i evakueringsstol. Uanset hvilken type transport i bus eller minibus, du vil køre, skal du have uddannelse inden for transport af passagerer med særlige behov.
Men hvad er et BAB kursus egentlig? Det skal vi fortælle dig. BAB er en forkortelse af ’befordring af bevægelseshæmmede’. Beviset supplerer dit bus- eller taxakørekort, og giver dig mulighed for at køre med syge, handicappede, børn og andre personer med forskellige behov.
BAB er opbygget af 4 AMU kurser:
Du kan godt tage kurserne enkeltvis, men for at få nyt job som chauffør, i flextrafik, offentlig servicetrafik eller siddende sygetransport, skal du bestå både BAB 1 og 2. Skal du køre liftbil skal du have BAB 3A. Hvis du også skal arbejde med trappemaskine, skal du bestå BAB 3B. Derudover kan du med fordel tage et 1-dags kursus i evakueringsstol, da dette ofte efterspørges fra trafikselskabet.
Det BAB certifikat, som du får efter du har taget vores BAB kursus, har en gyldighed på 4 år, hvorefter det skal fornyes. Det gør du nemt og hurtigt ved at tage BAB 4 – Efteruddannelse, hvor det hele lige bliver frisket op på 3 dage. BAB 3B skal fornyes hvert andet år.